معرفی مدرسه علمیه خواهران کوثر فردیس
پس از پیروزی شکوهمند و پر افتخار انقلاب اسلامی، با تدبیر هوشمندانه امام خمینی(رحمه الله علیه)؛زمینه تعلیم و تربیت بانوان به عنوان قشری تاثیر گذار،در حوزه های علمیه فراهم شد.به تبع این رخداد مقدس، مدرسه علمیه کوثر ، تحت اشراف و نظارت شورای عالی حوزه علمیه قم و مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران،با راهبرد اصلی گسترش و فراگیر نمودن آموزشهای حوزوی با همت حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا ادیب؛«که خود تربیت یافته حوزه های علمیه بوده،سالها مسئولیت امور آموزشی و فرهنگی در نیروهای مسلح را داشته اند» و با تلاش خستگی ناپذیر مدیریت محترم مدرسه حاج خانم عباسی تاسیس و امکان تحصیل خواهران خداجوی میهن اسلامی مان به لطف خدا فراهم گردید.
آشنایی با کلیات نظام آموزشی-تربیتی و بژوهشی
نظام آموزشی،تربیتی،پژوهشی،با حفظ اصول اساسی حوزه های علمیه تشیّع متناسب با ویژگی های اختصاصی بانوان و نیازهای جامعه طراحی شده است.یکی از ویژگی های این نظام،طراحی آن در قالب دوره های تحصیلی کوتاه مدت و هدفمند است.
امتیازات تحصیل در حوزه علمیه خواهران
برخورداری از تحصیل رایگان
اعطای مدرک رسمی سطح2(کارشناسی)
امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر،درحوزه و دانشگاه
اهداف دوره عمومی(کارشناسی):
*تربیت کارشناس مسائل دینی،مشاور مذهبی و مبلغ کارآمد
*تربیت مربیان و معلمان معارف اسلامی
*تربیت محقق و پژوهشگر در گرایشهای مربوطه
*آماده سازی استعدادهای برتر برای تحصیل در مقاطع بالاتر
فعالیتهای بخش فرهنگی
*اعزام مبلّغان اساتید ومشاوران به مدارس،دانشگاهها، مؤسسات فرآنی و بایگاههای بسیج ومساجد
* برگزاری کارگاههای سبک زندگی اسلامی
*برگزاری کلاس اخلاق عمومی
*دعوت از اساتید مجرب در خصوص بصیرت افزایی ، مشاوره، بهداشت، مهدویت، اقتصاد مقاومتی ، سواد رسانه ، نماز و …….
*مشاوره تحصیلی،خانواده،تربیت کودک برای طلاب و خانواده ها
*تعامل فرهنگی با نهادها،ارگانها وسازمانهای مختلف
*تاسیس مؤسسه تخصصی قرآن وعترت وتربیت مربیان مهد و بیش دبستانی
واحد پژوهش
از آنجا که پیشرفت هر مؤسسه و مرکز علمی منوط به انجام تحقیقات در زمینههای گوناگون است، حوزههای علمیه هم به عنوان یکی از مراکز علمی از این امر مستثنی نیستند، این وظیفه به عهده معاونت پژوهش میباشد. بنابراین عملکرد معاونت پژوهش مدرسه علمیه کوثر کرج از سال 1378 تا کنون در چهار واحد به شرح ذیل ارائه میگردد:
الف ـ واحد تحقیقات : نوشتن تحقیقات پایانی و مقالات پایانی در حوزههای علمیه از گامهای اولیه در راستای ارتقای فرهنگ تحقیق و پژوهش محسوب می شود. ازاینرو واحد پژوهش علاوه بر معرفی اساتید راهنمای دارای مجوز رسمی از مرکز مدیریت خواهران با ارائه خدمات پژوهشی در راستای موضوعات تحقیقات برای نیل به این اهداف قدمی اساسی برداشته است.
ب ـ آموزش مهارت های پژوهش : معاونت پژوهش بعد از بررسی نیازهای طلاب در راستای امور پژوهشی به آموزش مهارت تحقیق مانند مقاله نویسی، خلاصه نویسی، منبع شناسی، روشهای پژوهش و آموزش استفاده از نرم افزارهای مختلف و مهارت های رایانه ای از جمله word به صورت منسجم و کاربردی پرداخته است.
ج ـ طرحهای تحقیقاتی: معاونت پژوهش در راستای تقویت بنیه علمی طلاب، طرحهایی را از جمله: کارگاه مهارت مقاله نویسی و مرجع شناسی و مهارت مدیریت پژوهشی و کارگاه روش شناختی تحقیق میدانی و چگونگی انجام آن و .. برگزار نموده است.
د ـ کتابخانه:از آنجا که یکی از بایسته های پژوهش و تحقیق برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز رجوع به منابع تحقیقی از جمله: کتب، نرم افزار و سایت اینترنتی می باشد معاونت پژوهش با تجهیز کتابخانه به کتب تخصصی، مرجع و عمومی، با بیش از 12000 جلد کتاب در قالب 3000 جلد کتاب مرجع و تخصصی از جمله فرهنگ لغت، دانشنامه، دایره المعارف، … و 17000 جلد کتاب عمومی آماده ارائه خدمات به طلاب، محققان و دانش آموختگان گرامی می باشد.
حوزه علمیه خواهران کوثر همه ساله برای سال تحصیلی جدیدآماده است تا از خواهران علاقه مند به آموزش های حوزوی ثبت نام به عمل آورده، در خدمت استعدادهایی باشد که قادرند در عصر ظهور وجود خویش را وقف تعالی ارزشهای اخلاقی در جامعه سازند و به مسئولیت خویش در قبال اسلام عزیز و امت مسلمان و نیازهای جهان اسلام عمل نمایند.