مسئولیت پایداری و مقاومت در مقابل هجوم دشمنان از دغدغه های تربیتی و هدایتی معارف اسلام است
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ*فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ*إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ*
خدای سبحان از ابتدای خلقت، مسئولیت تربیت و هدایت ابناء بشر را به عهده عالمان و خردورزان قرار داده است . مسئولیت پایداری و مقاومت در مقابل هجوم دشمنان به خصوص در عرصه فرهنگ از مهم ترین دغدغه های تربیتی و هدایتی در معارف اسلام است .
همچنین با حفظ اقتدار و تحلیل صحیح از وقایع در جامعه دینی می توان بر شرایط سخت پیروز شد . همانطور که امام صادق علیه السلام فرموده است : العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ عَلَیهِ اللَّوابِس.
این امر مهم تنها با شناخت عالمانه دین و تفقه در آن محقق می گردد . حوزه علمیه کوثر با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی و ترمیم خلأ معارف دینی در شهرستان فردیس با همکاری اعضای خانواده تاسیس شد . زمان تاسیس حوزه با رسمیت یافتن دروس حوزوی با برنامه مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران قم همزمان شد . حوزه علمیه کوثر تنها حوزه علمیه خواهران در شهرستان فردیس است که ابتدا در مکانی استیجاری با مشکلات فراوان با هدف تربیت دینی زنان و دختران جامعه به مسیر خود ادامه داد .
بعد از حدود 4 الی 5 سال مکانی ثابت برای حوزه خریداری و کلنگ آن از سال 85 زده شد و از سال 1387 با کمکهای مرکز مدیریت ، و موسس حوزه کوثر ، حاج آقای ادیب ، شروع به ساخت کردیم .
با توجه به مشکلات تأمین استاد و کادر اداری کیفیت برنامه ریزی آموزش و اجرای با کیفیت آن به گونه ای بود که پس از چند سال می توانست این حوزه و حوزه های دیگر را از نظر استاد و کادر اداری بی نیاز سازد . که در حال حاضر 75% اساتید و 90% کادر از دانش آموختگان حوزه کوثر هستند .
اهم فعالیتهای آموزشی حوزه علمیه کوثر در دو دهه ی گذشته
1-آموزش مدرسه در دو مقطع تمام وقت و پاره وقت در طول سالهای متوالی بیشترین طلبه را در استان جذب نموده است.
2-صدها دانش آموخته که تعداد قابل توجهی از آنان در سطوح بالاتر به علم آموزی مشغول شده و در مقاطع سطح 3 و4 و کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه مشغول تحصیل یا فارغ التحصیل می باشند .
3-کادر سازی برای مدارس علمیه خواهران و موسسات قرآنی و آموزش و پرورش که دهها نفر از این عزیزان به عنوان مدیر و معاون و کادر اجرایی و استاد مشغول به فعالیت می باشند ، از برنامه های بسیار مهم این مدرسه می باشد.
4-کسب رتبه اول علمی در سطح استانهای تهران ، سمنان و قزوین در سال 1383
5-برگزاری اولین کارگاه روش تدریس در کل کشور در سال1384
اهم فعالیت های معاونت پژوهش حوزه علمیه کوثر
*برگزاری اولین دوره تربیت استاد راهنما در سطح کشور در سال 1383
*برگزاری همایش مقاله نویسی کشوری
*برگزاری همایش وقف احسان ماندگار با همکاری اداره اوقاف استان البرز
*برگزاری میزگردهای علمی و پژوهشی
*برگزاری کرسی آزاد اندیشی
*برگزاری کارگاه وبلاگ نویسی
*برگزاری کارگاه ژورنال کلاب
*برگزاری کارگاه طرحنامه نویسی
*برگزاری کارگاه های مقاله نویسی
*برگزاری جشنواره حیا، امنیت ، آرامش، تعالی
*انتشار دو فصلنامه علمی انوار وحی
*پذیرش و چاپ مقالات طلاب در کنفرانس های ملی و بین المللی
*همکاری با همایش مبلغین فرهنگی و اصحاب رسانه در کرج
*برگزاری دوره های پیشرفته word
*عضویت در شورای علمی و پژوهشی پایگاه کوثر بسیج خواهران
*برگزاری نمایشگاه آثار پژوهشی با همکاری سازمان ارشاد فردیس
*حضور در همایشهای علمی- پژوهشی ، ملی و بین المللی
*تهیه بروشورهای پژوهشی
*تدوین کتاب توسط طلاب و اساتید
* تجهیز کتابخانه به کتب تخصصی مرجع و عمومی، با بیش از 22000 جلد کتاب که بیشتر توسط موسس محترم حاج آقای ادیب و یکی از اعضای هیئت امنا برادرم ، مرحوم حاج آقای عباسی اهدا گردیده است.
اهم فعالیتهای فرهنگی حوزه علمیه کوثر
با برنامه ریزی های انجام شده جهت ارتقای توانمندی های طلاب و تربیت نیروهای متعهد و متدین اقدام به
* برگزاری کلاسهای تربیت مربی آشنایی و مقابله با فرقه ضاله بهائیت
*کارگاههای فن خطابه و تربیت مبلغ و اعزام به ارگانها و نهادها
*کارگاههای تخصصی نماز
*کلاسهای آموزش سبک زندگی اسلامی و کارگاههای تحکیم خانواده
*دوره های تربیت مشاوره خانواده برای طلاب و اعزام آنها به نهادهایی مثل دانشگاه ها و حوزه های علمیه ، آموزش و پرورش، کمیته امداد و بهزیستی .
*تربیت مبلغ و اعزام مبلغ به راهیان نور، مراسم اعتکاف، نهادها و همایش ها
*آموزش تخصصی مقتل پژوهی فاطمی و عاشورایی
*کارگاه مبانی نظری و بینشی ولایت فقیه
*برگزاری طرح ملی رحمت با همکاری استانداری استان البرز که با استفاده از اساتید و مبلغین حوزه کوثر و دیگر
حوزه های علمیه خواهران استان البرز که 20 هزار نفر از خانواده های دانش آموزان و مددجویان کمیته امداد و قرآن آموزان و موسسات قرآنی را تحت برنامه های آموزش خانواده قرار دادند .
*تا کنون متجاوز از صدها نفر از فارغ التحصیلان جهت تبلیغ در قالب طرح امین طرح روشنا اقامه نماز استاد و معاون فرهنگی به مدارس و با کسب مدارج بالاتر به دانشگاهها اعزام شدند.
بیشترین ، مدیران و اساتید موسسات قرآنی شهرستان فردیس و بعضی از شهرستانهای استان تهران از فارغ التحصیلان حوزه کوثر هستند
*کارگاههای حیات طیبه و کارآفرینی
* تعدادی از فارغ التحصیلان هم اکنون بعنوان وکیل مشغول به خدمت هستند . یا در شورای حل اختلاف یا کمیته امداد امام یا انجمن اسلامی دانش آموزی مشغول به فعالیت می باشند .
*تنها کانون دانش آموختگان حوزه های علمیه استان البرز به حوزه علمیه کوثر اختصاص دارد . که در زمینه ارتقای توانمندی های دانش آموختگان در مسیر رفع نیازهای جامعه تلاش می نمایند . در پایه گذاری گروه جهادی اقتصاد کوثر در قالب همکاری با نخبگان دانشگاهی و فعالان فرهنگی اجتماعی مشارکت داشته است.
*فعالیتهای موسسه قرآن و عترت نور کوثر البرز که زیر نظر حوزه علمیه کوثر فعالیت می نماید
موسسه قرآن و عترت نور کوثر هم زمان با تاسیس حوزه کوثر جهت آموزش خواهران علاقمند به علوم و معارف اسلامی که امکان تحصیل در حوزه را نداشتند، راه اندازی گردید . و بعدها با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت خود تا کنون ادامه داده است و به مدت 8سال مجری برگزار کننده مسابقات قرآن و عترت وزارت ارشاد بوده است. و در سالهای فعالیت خود اقدام به برگزاری دوره های ذیل نموده و حدود 5000نفر از خواهران علاقمند به علوم و معارف اسلامی را جذب برنامه های آموزشی و فرهنگی خود نماید .
دوره هایی که برگزار می گردد
1- دوره تربیت مربی قرآن کریم
2- دوره های تربیت مربی قرآنی مهد و پیش دبستانی با عنوان هر مادر، یک مربی قرآن را برگزار نموده .
3- دوره تربیت مبلغ ،
4- دوره های آموزش طب و تغذیه اسلامی
5- دوره های آموزش سبک زندگی اسلامی
6- آموزش مکالمه زبان عربی و انگلیسی .
7- ارائه خدمات مشاوره و کلاسهای هنری
در جریان اغتشاشات 25 آبان سال 1398 حوزه علمیه کوثر توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شد و بسیاری از امکانات این حوزه که با سختی تهیه شده بود از بین رفت و یا غیرقابل استفاده شد و ساختمان حوزه آسیب جدی دید . اما با عنایات حضرت زهرا سلام الله علیها و امداد غیبی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در روند اجرای برنامه های آموزشی حوزه کوثر هیچگونه خدشه ای به وجود نیامد و بعد از گذشت 20 روز، تحصیل در حوزه با امکانات موجود به کوری چشم دشمنان به روال عادی بازگشت و با گذشت یک سال از این واقعه تلخ و ناگوار و با تلاشهای موسس محترم حوزه، قریب به 90% حوزه ترمیم شده و در آینده ای نزدیک قابل استفاده خواهد بود .
و اکنون نیز با استعانت از خدای متعال عرصه های آموزشی ، پژوهشی و فرهنگی حوزه با تلاش معاونان و اساتید در شریط کرونا به فعالیت خود ادامه می دهد و امید است با حضور سرکار خانم دکتر رضازاده این فعالیت ها توسعه و تسریع یابد .
برخود لازم می دانم از حمایتهای دلگرم کننده ی نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه محبوب شهرستان فردیس جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر ایمانی و تلاشهای خالصانه و حمایتهای بی دریغ همسرم و موسس حوزه کوثر حاج آقای ادیب و فرزندانم آقایان حسن ادیب و مهدی ادیب که در قالب هیئت امنا و کادر حمایت و همکاری تام را مبذول داشته اند، کمال قدردانی را داشته باشم و همچنین از معاونان و کادر اجرایی و اساتید که از ابتدای تاسیس حوزه تا کنون در این مکان مقدس بعنوان بازوهای پرتوان مدیریت فعالانه خدمت کرده اند، تشکر نمایم .
و از درگاه ایزد منان ثبت و ضبط تمام اعمال خالصانه آنان را خواستارم و امیدوارم تلاشهای اینجانب نیز مقبول درگاه احدیت واقع شده باشد .
ربنا تقبل منا انک انت السمیع العلیم
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
بخشی از سخنرانی سرکار خانم عباسی (ادیب) در مراسم تکریم و معارفه مدیریت حوزه علمیه کوثر فردیس